Festivalweekend Woudrichem

Al vanaf 1971 wordt in het historische vesting- en vissersstadje Woudrichem, veelal ook wel bekend als Woerkum, jaarlijks het Festival Weekend gehouden. Het evenement vindt elk jaar plaats rond het weekend van Hemelvaartsdag, met als grote publiekstrekker het landelijk uniek te noemen Woerkums kampioenschap vis bakken, maar zeker ook de traditionele jaarmarkt.

Dit jaar presenteert het Festival comitee u alweer het 45e Festival Weekend, welk zal plaatsvinden van donderdag 14 mei tot en met zaterdag 16 mei. Een bezoek aan het Woerkums kampioenschap vis bakken, maar zeker ook de jaarmarkt & kinderrommelmarkt, willen wij u van harte aanbevelen.

 

Het Festival Weekend is het gezelligste weekend van het jaar in de vesting Woudrichem.

festivalweekend Woudrichem 2015

Festivalweekend Woudrichem

Bezoek dit evenement tijdens het hemelvaartsweekend.
festivalweekend Woudrichem 2015

Festivalweekend Woudrichem

Bezoek dit evenement tijdens het hemelvaartsweekend.
festivalweekend Woudrichem 2015

Festivalweekend Woudrichem

Bezoek dit evenement tijdens het hemelvaartsweekend.
festivalweekend Woudrichem 2015

Festivalweekend Woudrichem

Bezoek dit evenement tijdens het hemelvaartsweekend.

Restaurant 't Oude Raedthuys Woudrichem

Festivalweekend WoudrichemMet de 45e editie van het jaarlijkse Festival Weekend staat de Vesting Woudrichem van donderdag 14 mei t/m zaterdag 16 mei weer een gezellig Hemelvaartsweekend te wachten. Ruim 10.000 bezoekers worden verwacht tijdens het 19e Woerkums kampioenschap vis bakken op Hemelvaartsdag 14 mei en de 45e Jaarmarkt en kinderrommelmarkt op zaterdag 16 mei. Beleef Woudrichem op haar best, historie en evenementen in een unieke omgeving komen samen tijdens dit jubileumjaar. Het kampioenschap vis bakken vindt voor het eerst plaats in meerdere straten, de jaarmarkt is in diversiteit uitgebreider dan ooit. Daarnaast vinden er extra activiteiten plaats voor de jongste bezoekers.

De organisatie van het Festival Weekend, Stichting Festival Comité Woudrichem, heeft er dan ook het volste vertrouwen in dat ook dit jaar zowel de inwoners van Woudrichem als de vele bezoekers weer volop zullen genieten van het Festival Weekend.

 

Kampioenschap vis bakken als herinnering aan de visserijtijd

Festivalweekend WoudrichemOp Hemelvaartsdag, donderdag 14 mei, zal het in de oude vesting Woudrichem zijn of men er nog leeft in de visserijtijd. Vis bakken op nostalgische rokende houtkacheltjes, bakstands versierd en ingericht met allerlei attributen uit de visserijtijd, optredens door visserskoren en demonstraties van met de visserij verweven oude ambachten, zijn de ingrediënten voor het 19e Woerkums kampioenschap vis bakken. Om 12:30 zal het startsein worden gegeven, al eerder zal de vesting zich hullen in de historische nevelen daar de bijna 30 deelnemers hun houtkacheltjes tijdig op temperatuur willen hebben. Vanaf dat moment is de sfeer van het visserijverleden voor één dag terug in het heden.

Om 17.30 uur zal burgemeester Arie Noordergraaf de kampioen 2015 bekend maken en de prijzen uitreiken.

 

Gezellig slenteren over de jaarmarkt en kinderrommelmarkt

De zaterdag na Hemelvaartsdag, 16 mei, is al 45 jaar de dag van de jaarmarkt en kinderrommelmarkt. Van 09.00 uur tot 17.00 uur is er volop gelegenheid om te slenteren over de ruim 100 standplaatsen tellende jaarmarkt in de historische vesting. Ook dit jaar is er op de jaarmarkt weer een grote variatie aan koopwaar waarbij ook de liefhebbers van een lekker hapje niets te kort zullen komen. Tussen de stands zijn diverse leuke terrasjes van de plaatselijke horeca en voor het feestelijke tintje op de markt zal de Altena Jazz Band garant staan. Tijdens de jaarmarkt zijn ook alle gezellige winkeltjes in de vesting geopend. Naast de jaarmarkt is er ook weer van alles te koop op de grote kinderrommelmarkt. Officieel begint de rommelmarkt om 08.00 uur, maar als vanouds worden de echte bijzondere zaken al in de vroege uurtjes verhandeld.

In het kader van het 45-jarige jubileum zal er een uitgebreid aanbod van kinderactiviteiten zijn in het populaire thema “Frozen” van 11:00 tot 16:00. De jonge bezoekers kunnen zich vermaken met diverse activiteiten en lopen wellicht hun helden nog tegen het lijf.

Het volledige programma is te vinden op www.festivalweekendwoudrichem.nl

 

Tijdelijke verkeersmaatregelen en parkeergelegenheid

Tijdens het Festival Weekend zijn er in de vesting Woudrichem een aantal tijdelijke verkeersmaatregelen van kracht. Dit betreft parkeerverboden en geslotenverklaringen. Alle verkeersmaatregelen staan in de betreffende straten duidelijk aangegeven. Zowel op donderdag 14 mei als op zaterdag 16 mei wordt de toegang naar de vesting weer afgesloten. Dit met uitzondering van voetgangers en fietsers.

De evenementen vinden plaats in de historische vestingstad Woudrichem, extra parkeerterreinen en fietsenstallingen zijn ingericht rondom de vesting. Bezoekers worden via duidelijke parkeerroutes en door verkeersregelaars verwezen naar de dichtstbijzijnde parkeerplaatsen.

De evenementen zijn tevens goed te bereiken middels de veerdienst vanuit Gorinchem.

e-max.it: your social media marketing partner