Leugenbank

Touren op de Scooter

Bas de Peuter

De Leugenbank

Burgemeesterspost Altena nu al ter discussie

 

Foto: Twitter

Er is nogal wat water door de Maas gegaan voordat de 3 Altena-gemeenten het erover eens waren: "bestuurlijke samenwerking". Maar nu het zover is zijn er wat "dingetjes" die nog even geregeld moeten worden. Een burgemeester bijvoorbeeld.

Dit kunnen we dan wel weer aan de politiek overlaten maar laten we eerlijk zijn... dan krijgen we zo'n burgemeester die even aan een baantje geholpen moet worden om vervolgens maar naar Altena te worden overgeplaatst. En dat willen we natuurlijk niet. Is het een optie om één van de huidige burgemeesters voor te dragen?

Vanuit Aalburg hebben we dan burgemeester Naterop (CDA). Zou misschien een verdiende carrieremove zijn. Van gemeentesecretaris in Lith naar burgemeester van Altena en tussendoor ook nog eens lid geweest van een veiligheidsregio in Midden- en West Brabant.

Woudrichem heeft dan Noordergraaf (SGP) als kandidaat. Gemeenteraadslid en wethouder in Barendrecht, burgemeester in Hardinxveld Giessendam. Maar ja... hij wilde destijds Sinterklaas niet ontvangen, dat kan natuurlijk niet.

Huidig burgemeester van Werkendam, Haasjes-van den Berg (VVD), voormalig wethouder van Eibergen en burgemeester van Hummelo en Keppel, zou ook wel kunnen maar de gemeenten waar zij werkzaam was hadden de nare gewoonte om op te gaan in andere gemeenten.

Maar nu oud-wethouder Bas de Peuter (Gemeentebelangen) van Woudrichem, die destijds zijn wachtgeld schonk aan de inwonders van Woudrichem,  interesse heeft om terug te keren in de gemeenteraad zou ook dat een interessante optie zijn.

Aan de andere kant... de komende tijd zullen er nog wel een paar nieuwe opties komen nu de ene na de andere minister/staatssecretaris blundert en dus elders geplaatst moeten worden.

 

e-max.it: your social media marketing partner

De bron ligt "ergens in de buurt van de Leugenbank" dus alles wat in dit artikel staat moet met een korreltje zout genomen worden. Iemand die ook nog wat nieuws te melden heeft wordt verzocht die informatie te sturen via Facebook, email of op een andere manier, kijk maar wat je doet. Voor de "likers en delers" op Facebook gaan we misschien nog wel 's wat verloten maar ook dat is dan weer niet zeker.