Aalburg

Touren op de Scooter

groen samen doenInwoners en de overheid gaan meer en meer een eenheid vormen als het gaat om de leefbaarheid van de samenleving. De term ‘samen doen’ hoor je steeds vaker.

Voor u als inwoners betekent dit dat u een grotere rol krijgt als het gaat om beslissingen die uw woon- en leefklimaat aangaan. Dat zijn mooie maar ook uitdagende ontwikkelingen, waarbij we met elkaar moeten aftasten wat de mogelijkheden zijn. We moeten het met elkaar gaan doen! Een degelijke financiële huishouding is ook voor onze gemeente van groot belang. We moeten daarvoor keuzes maken. Soms kan iets niet meer zoals we misschien lang gewend geweest zijn.

In 2015 kijkt de gemeente kritisch naar het openbaar groen en gaan we ons inspannen om de onderhoudskosten ervan te verlagen. We hebben ideeën over hoe we daar het beste invulling aan kunnen geven. Maar we willen u dat graag mee laten bepalen.

Groenomvorming: We kunnen besparen op de kosten van groenonderhoud door struiken en hagen te vervangen door gazon. Voor alle plantvakken is gekeken of deze zich lenen voor een dergelijke omvorming.

Groenadoptie: Een ontwikkeling die parallel loopt aan het groenomvormingsplan, is de mogelijkheid van groenadoptie. Bij groenadoptie nemen bewoners het initiatief om het onderhoud van een stukje openbaar groen van de gemeente over te nemen. U kunt zelfstandig of samen met anderen groen adopteren.

Aanpak: We willen als gemeente de groenomvorming en groenadoptie samen met de bewoners vorm gaan geven. Daarvoor worden in diverse kernen meepraatavonden georganiseerd. De eerste avond heeft plaats gevonden op donderdag 18 juni voor de inwoners van Genderen. Vervolgens op 10 september voor de inwoners van Eethen en Drongelen. De volgende meepraatavonden zijn gepland op:

  • Donderdag 24 september 2015 voor de inwoners van Veen
  • Dinsdag 6 oktober 2015 voor de inwoners van Babyloniënbroek en Meeuwen
  • Woensdag 21 oktober 2015 voor de inwoners van Wijk en Aalburg

De uitnodigingen voor de meepraatavonden zijn huis-aan-huis bezorgd. Meer informatie kunt u ook via onderstaande links raadplegen.

 

Meer informatie

Wilt u meer informatie over groenadoptie of groenomvorming? Neem dan contact op met de gemeente via e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefoonnummer 0416-698770.

 

e-max.it: your social media marketing partner