Aalburg

Touren op de Scooter

fotowedstrijd aalburg alle winnaarsMaandagavond was het dan zo ver, in MFC d’Alburcht werden de prijzen uitgereikt van de grote fotowedstrijd Aalburg die werd georganiseerd door een aantal vrijwilligers en werd begeleid en ondersteund door de gemeente Aalburg.

Geluksvogel
Hoe sommige dingen samen kunnen vallen bleek wel op deze avond. Julia Bax was jarig deze dag, behaalde haar rijbewijs en was succesvol tijdens de uitreiking van de prijzen. In de categorie jeugd van 13 tot 18 jaar won ze de eerste prijs en werd tweede bij de publieksprijs. Het thema van dit jaar was: “Ik woon hier, en hou van”. Er waren vier categorieën waarin men mee kon doen. Jongeren tot 12 jaar, 13 tot en met 18 jaar, volwassenen en de publieksprijs.

Belangstelling
Dat de fotowedstrijd Aalburg leeft bleek wel uit het aantal fotografen en belangstellenden, de zaal zat vol en er werd met spanning geluisterd of je in de prijzen zou vallen. Burgemeester Naterop maakte als eerste de prijzen bekend die door het publiek waren gekozen.

  • Publieksprijs: Bianca Nouws, Julia Bax, Annelieke de Vree, E. Schouten
  • Prijzen tot 12 jaar: Irene Poorter, Nynke Stuij, Lisa Bok, Marianne Vos
  • Prijzen 13 tot 18 jaar: Jula Bax, Timo Schop, Annelieke de Vree
  • Prijzen volwassenen: Bianca Nouws, Tamara Visser, Jan Treffers, Koos Versteeg

Er waren nog een paar prijzen over die als aanmoedigingsprijs naar 2 personen in de zaal gingen. Alle prijzen werden opgehaald op een enkele na. Deze worden binnenkort op de hoogte gebracht en kunnen hun prijs ophalen of wordt thuis gebracht.

Geslaagd
We kunnen terugkijken op een geslaagde fotowedstrijd die de nodige mooie foto’s opleverde. Er werden meer dan het dubbel aantal foto’s ingezonden dan vorig jaar en zeker de jongere jeugd was goed vertegenwoordigd. Of er volgend jaar weer een groet fotowedstrijd kom? Waarschijnlijk wel. De organisatoren zijn al in overleg, hoe het nog groter en nog mooier kan worden dan afgelopen jaren.

Sponsors en gemeente
Natuurlijk moeten we de sponsors bedanken die deze wedstrijd mogelijk hebben gemaakt met hun gulle bijdrage. Natuurlijk kan een burgerinitiatief niet om de gemeente Aalburg heen, die op perfecte wijze deze fotowedstrijd heeft ondersteund met raad en daad.

Duidelijkheid
Voor de duidelijkheid: organisator Joop Lankhaar heeft wel de website voor de publieksprijs opgestart, maar heeft geen zitting genomen in de jury om voorkeur te voorkomen. Hij kende namelijk alle namen van de inzenders. De jury was niet op de hoogte van de namen en had alleen maar een nummer op de foto staan. De jury bestond uit vijf mensen waarvan 3 fotografen, 1 media persoon en 1 van de gemeente Aalburg.

 

Foto: Joop Lankhaar | Genderendigitaal

 

e-max.it: your social media marketing partner