Werkendam

Touren op de Scooter

De 'Luie Zondag' op Fort Altena (zondag 16 augustus 2015) zit vol kunst en cultuur! Verschillende kunstenaars demonsteren en verkopen op Fort Altena. Maar het Fort zou het Fort niet zijn als alles even anders dan anders gaat! Er is naast kunst om naar te kijken veel interactief te beleven. Kindertheater, modeparade, animatie, raku stoken, flashmob, restauratie oldtimers, dans, fotografie en meer met kunstenaars en demonstraties voor groot en klein. Deze 'Luie Zondag' wilt u beslist niet missen!

Een rondleiding over het terrein start om 14.00 uur. Een gids vertelt over de interessante historie van Fort Altena dat deel uitmaakt van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Het oudste deel, het torenfort, dateert uit 1847. De rondleiding van ongeveer 60 minuten kost 3 euro pp voor volwassenen en 1,50 euro pp voor kinderen. Reserveer om zeker te zijn van een deelname via 0183-301329.

Ook op deze zondag een Zomer vol Verhalen!
Zomer vol Verhalen van 14:00 – 17:00 uur op Fort Altena. Alleen voor deze locatie geldt dat de entree GRATIS is! Kom luisteren naar de verhalen van Hermine van Helden , Marijn Vissers en Mirjam Mare.

Hermine van Helden vertelt al vele jaren, aan wie het maar horen wil. Ze schildert met woorden, verhalen voor jong en oud. Vol beeldenrijkdom en klankkleur. Zij heeft verhalen uit alle windstreken in haar verhalenkoffer.

Marijn Vissers komt uit een gezin waar het verhaal centraal stond. Moeder en grootmoeder waren geboren verhalen vertellers. Op momenten dat er moeilijkheden waren, binnen het gezin ,werden er verhalen verteld en de moeilijkheden leken als sneeuw voor de zon te verdwijnen. Marijn heeft een flink arsenaal aan waargebeurde verhalen die vaak doorspekt zijn met humor. Die u hopelijk ook aan het nadenken zetten. Marijn is geen dominee maar heeft wel een eigen mening. Hij is net een gewoon mens. Hij treed regelmatig op bij Cafe Mezrab en de Ceuvel in Amsterdam

Mirjam Mare, een boeiende verhalenverteller die de kinderen (en de volwassenen) meezuigt in het verhaal, alsof je het zelf beleeft, alsof de tijd even stil staat.

 

Bron+foto: fortaltena.nl

 

e-max.it: your social media marketing partner