Werkendam

Touren op de Scooter

Liniepadfestival op Fort AltenaHet vierde Liniepadfestival wordt gehouden tijdens meerdere weekenden in augustus en september. Tijdens het eerste weekend op 29 en 30 augustus slaat het 7e bataljon van de infanterie linie 1815 haar bivak op voor het Beleg van de Papsluis. Precies twee eeuwen geleden werd het Land van Heusden en Altena bij Brabant gevoegd, zaterdag 29 augustus wordt nog eenmaal de Nieuwe Hollandse Waterlinie instelling gebracht om de Brabanders te verslaan. Zal het lukken de strijd te winnen? Eenmalig worden zelfs de deuren van de twee eeuwen oude Papsluis opengezet. Zaterdag wordt tijdens het bivak tevens het kampvuur ontstoken nabij fort Bakkerskil en worden soldatenliedjes gezongen. Het Radiobaken houdt zowel zaterdag als zondag live radio vertellingen waarin de verhalen van de Waterlinie tot leven komen.

Liniepadfestival Na het eerste weekend volgen drie weekenden waarin de schatten van het Liniepad verzameld worden. Het eerste weekend staat in het teken van natuur (5 en 6 september). Langs het pad wordt materiaal gesprokkeld om een bunker op schaal na te bouwen, kunnen wandelaars picknicken langs het pad, maar zijn ook natuurwandelingen voor jong en oud. In het weekend van 12 en 13 september staat kunst centraal, dan worden in het molenhuisje langs het pad opnieuw Hollandse landschappen geschilderd. Het weekend van 19 en 20 september staat in het teken van bezinning met workshops tai chi, yoga, pilates, koken uit de natuur en meer langs het Liniepad. Alle weekenden worden foto workshops gehouden onder leiding van diverse fotografen.

Het Liniepadfestival wordt 26 en 27 september afgesloten op fort Altena met als thema ‘Linie in beeld’. Alle verzamelde schatten, schilderijen en foto’s worden dan tentoongesteld op het fort. Uiteraard omlijst met muziek en theater. Ook worden tijdens dit weekend opnieuw wandelingen gehouden met het Radiobaken met live radio vertellingen waarin de verhalen van de Waterlinie tot leven komen.

 

Bron+foto's: www.liniepadfestival.nl

e-max.it: your social media marketing partner