Werkendam

Touren op de Scooter

Jachthaven OversteegNationaal Park De Biesbosch is een beschermd natuurgebied en het grootste zoetwatergetijdengebied van Europa. Dat houdt bijvoorbeeld in dat je er veel wilgenvloedbossen en kreken vindt. Bij het zien van de ruige en hoog opgaande wilgenbossen vergeet je dat je in Nederland bent! Lees hieronder meer over de geschiedenis, natuur, het landschap en de ontwikkeling van dit gebied. Ontdek welke planten en dieren je er tegenkomt en hoe het Nationaal Park samen met Staatsbosbeheer en andere partners hard werkt aan het beheer en behoud van dit bijzondere gebied! De Biesbosch wil je immers beleven én behouden!

Lekker varen in het hart van de Brabantse Biesbosch? Jachthaven Oversteeg ligt in het hart van Nationaal Park de Biesbosch. U kunt daar een motorboot, sloep of kano huren. Vanaf het moment dat u wegvaart, kunt u genieten van de natuur in dit prachtige natte gebied, dat volstrekt uniek is in Europa.

U kunt alle kreekjes en eilandjes verkennen, lekker luieren of zwemmen bij een stuk strand. Ook kunt u opzoek gaan naar de vele dieren die in dit 9000 hectare grote gebied leven, waaronder bevers, reeën en heel bijzondere (water)vogels. In het café is een kaart verkrijgbaar waarop de vele schitterende vaarroutes aangegeven staan met bijbehorende bezienswaardigheden.

Bekijk de langsvarende boten en de bedrijvigheid in onze jachthaven vanaf ons gezellige terras onder het genot van een drankje, een hapje of een ijsje. U bent van harte welkom voor een onvergetelijk dagje uit.

Teksten: np-debiesbosch.nl | jachthavenoversteeg.nl
Foto: Facebookpagina Jachthaven Oversteeg

 

e-max.it: your social media marketing partner