Werkendam

Touren op de Scooter

Jantjeskeet|WerkendamDe gemeente Werkendam is voornemens een aantal Biesboschketen, waaronder de bekende Jantjeskeet, aan te wijzen als gemeentelijk monument. Dit is nodig omdat in de loop van de tijd een aantal keten in de Biesbosch zijn vergaan of ingestort.

Deze historische monumenten behoren tot het cultureel erfgoed en zijn dus toeristisch belangrijk. De bekendste Biesboschkeet is de Jantjeskeet, welke recentelijk volledig is verbouwd en gerenoveerd.

"Er zijn helaas al vele keten verdwenen maar gelukkig is de Jantjeskeet bewaard gebleven voor de toekomst" aldus wethouder Machiel de Gelder van Werkendam. Samen met het onlangs heropende Biesbosch MuseumEiland is dit een publiekstrekker op het gebied van natuur- en toerisme.

 

De oude griendwerkerskeet staat aan de steiger op de Jantjesplaat. Het is een omgebouwde boerderij uit 1946, prominent gelegen op een verhoging aan het water. Cultuurhistorisch gezien is de samenhang met de kade en het Gat van den Hardenhoek van grote waarde en is er eenheid met de natuur.

 

e-max.it: your social media marketing partner