Werkendam

Touren op de Scooter

Ook in 2015 is er weer een geweldig Schots/Keltisch Festival en natuurlijk een finale NK Highlandgames! Het evenement zal 6 september plaatsvinden. Het is inmiddels traditie, de eerste zondag van september klinken de doedelzakken van maar liefst drie piperbands door de straten van Hank. Voor de dertiende keer al weer. En weer is de organisatie er in geslaagd om weer "nieuwe" items binnen te halen.

 

Steampunk nederzetting

Voor heel veel mensen een totaal nieuw fenomeen, voor een kleinere groep echter een bepaalde levenstijl; wat als de tecnologische revolutie niet had plaats gevonden en de tijd was stil blijven staan bij de uitvinding van Stoom. Dat is het uitgangspunt, verwonder u en geniet van de bizarre creaties die u binnen dit Schots Keltisch festival te zien krijgt.

 

Muziek

Geen festival zonder muziek natuurlijk, behalve op het veld met de al eerder genoemde piperbands zullen op het podium maar liefst vijf Top bands hun opwachting maken; Bunch of Bastards, Nevermind Nessie, the Assassenachs, LQR, en de top folk band Wild Geese. Op het veld zullen Hailander en de Tarantella uw zintuigen betoveren. Terwijl Deosil Scylla er alles aan gelegen is om u tot bewegen aan te zetten.

 

Highland Games met krachtpatser uit Dongen

Een vast onderdeel van het festival is de finale wedstrijd van de open Nederlandse Kampioenschappen “Highland Games”. De wedstrijd heeft weer een “open “ karakter zodat ook de beste buitenlandse deelnemers het strijdperk mogen betreden. Streekgenoot Raynor Wortel uit Dongen maakt een grote kans op een plaats bij de eerste drie, dus laat hem niet in de steek en ondersteun hem in zijn strijd hier in Hank.

 

Het keltische dorp en meer

Bij Celtica asturania is er voor de kinderen een mogelijkheid om mee te doen aan boogschieten en speerwerpen. Abe de verteller zal zijn verhalen ten gehore brengen voor jong en oud afgewisseld door de sfeervolle muziek van de Tarantella Clans/groepen zullen verschillende demonstraties geven. Ambachten uit vervlogen jaren. Terwijl u geniet van een glas mede kunt u zien dat het er vroeger niet altijd even vreedzaam aan toe ging, dit demonstreren een aantal “vechtende” Kelten, zonder dat u zich echter zorgen hoeft te maken.

 

Roofvogelshow

Tijdens de roofvogelshow zal Ruben van Maaren uw alles vertellen over deze indrukwekkende vogels. Even indrukwekkend zijn de Ierse wolfshonden die over het terrein paraderen. En natuurlijk een demo van sheep dog trial. Vanzelfsprekend een stijlvolle braderie met Schots/Keltische producten, sieraden, wapens, whisky nosing en tasting met typische Schotse gerechten etc.

 

Kortom een dag voor het hele gezin, ook voor de kinderen (gratis schmink). Het festival vidnt plaats op zondag 6 september op recreatiepark de Kurenpolder in Hank. Aanvang van het programma is om 11:00 uur en het programma wordt afgesloten om 19:30 uur.

bron + Foto: Facebookpagina Schots Keltisch Festival/Finale NK Highlandgames

e-max.it: your social media marketing partner