Werkendam

Touren op de Scooter

serious requestDit jaar wordt De Glazen Etalage op 11 en 12 december gehouden in winkelcentrum De Nieuwe Es in Sleeuwijk. Tijdens een 33 uur durende live radio- en televisie-uitzending wordt op tal van manieren geld ingezameld voor de 3FM-actie "Serious Request". De actie is ook bekend als het "Glazen Huis". Met "Glazen Etalage" heeft Altena een eigen "Glazen Huis". Radio A-FM en Altena TV zullen hier komend weekend live verslag van doen.

Voor het vierde jaar op rij tijdens een 33 uur durende live radio- en televisie-uitzending wordt op tal van manieren geld ingezameld voor ‘Serious Request’. ‘Serious Request’ is de actie van het landelijk radiostation 3FM, wat in de volksmond ook wel het ‘Glazen Huis’ wordt genoemd.

In tegenstelling tot de voorgaande drie edities zal de ‘Glazen Etalage’ dit jaar worden georganiseerd in het winkelcentrum ‘De Nieuwe Es’ in Sleeuwijk. De Glazen Etalage zal op 11 en 12 december te vinden zijn in een etalage naast de net opgerichte popup-store Silo S.

Programma
Dit jaar zal de actie vrijdag om 09:00 uur van start gaan. Vanaf dat moment is de actie in het gehele Land van Heusden en Altena live mee te beleven via Radio A-FM op 107.1 en 107.8 FM en via Altena TV op Ziggo kanaal 40. Vanaf 18:00 uur opent het Horecaplein tegenover de etalage. Op vrijdagavond zullen de bezoekers aan de ‘Glazen Etalage’ getrakteerd worden op live muziek van o.a. de coverbands: Emily & the Young Ones en Roefband, een dj: Joshua de Graaf en Nederlandstalige meezingers van: Wilfred Versteeg, Thom Craane en Bart van der Stelt.

Op zaterdag is er ’s middags vanaf 12:00 uur gezelligheid op het horecaplein met vermaak voor de kinderen met onder andere een springkussen. Op het podium zijn er ondertussen optredens van singer/songwriter Benny Official, de band Julius, het roverduo Sister Nightingale en The Black Veins. Vanaf 17:00 uur start het finale uur van de actie met een speciale afsluiting van de Glazen Etalage en de bekendmaking van het eindbedrag.

Uitnodiging

Iedereen is van harte welkom en uitgenodigd om langs te komen in Sleeuwijk, de sfeer te proeven, mee te maken hoe er radio gemaakt wordt vanuit de etalage en een drankje te nuttigen in een gezellige ongedwongen sfeer op het horecaplein. Als je geen gelegenheid hebt om langs te komen, kan je de actie ook volgen via de speciale actie website, www.glazenetalage.nl.

Radio A-FM en Altena TV
De medewerkers van Radio A-FM en Altena TV zullen live verslag doen van het gehele evenement. De medewerkers van Radio A-FM zullen dit grotendeels doen vanuit de Glazen Etalage. De medewerkers van het dit jaar geheel vernieuwde Altena TV zullen ook veelvuldig buiten de Glazen Etalage te zien. Zij maken in tegenstelling tot voorgaande jaren ook eigen reportages en interviews. Hiermee wordt dus ook 33 uur lang echte live TV gemaakt. Tijdens de Glazen Etalage zijn diverse gasten aanwezig, worden verzoeknummers gedraaid, zijn er tal van ludieke acties en wordt ook aandacht gevraagd voor het goede doel van dit jaar.

Uitzendgegevens
Radio A-FM is in het Land van Heusden en Altena te ontvangen in de ether op 107.1 en 107.8 FM en in de gemeente Woudrichem en Werkendam op de kabel 102.0 FM. In de gemeente Werkendam, Woudrichem, Aalburg, Gorinchem en Giessenlanden is Radio A-FM ook te ontvangen op digitaal radiokanaal 780, of via digitaal TV kanaal 40 van Ziggo. Ook kunt u overal ter wereld luisteren via de app of op internet via www.radioafm.nl.

De stille ramp
Serious Request (en dus ook de ‘Glazen Etalage’) vraagt zoals ieder jaar aandacht voor een zogenaamde ‘stille ramp’. Dit jaar is het doel van de actie actueler dan ooit. Serious Request zet zich in voor de generatie van de toekomst in oorlogs- en conflictgebieden: kinderen en jongeren die leven onder de meest extreme omstandigheden en daardoor weinig kans hebben op scholing en ontwikkeling. Zij zijn de stille slachtoffers van de oorlog in landen zoals Syrië, Zuid-Soedan, de Centraal Afrikaanse Republiek en de Democratische Republiek Congo. The next generation verdient toekomstperspectief, maar daarvoor is wel opleiding en persoonlijke ontwikkeling nodig.

Help mee met een eigen actie
Vorig jaar wisten de medewerkers van Radio A-FM en Altena TV het recordbedrag van € 15.000,- op te halen. Ook dit jaar hopen de medewerkers een dergelijk mooi bedrag op te halen. Uiteraard kunnen zij dat niet zonder de luisteraars en kijkers van respectievelijk Radio A-FM en Altena TV. Wil je een actie organiseren om geld in te zamelen voor de ‘Glazen Etalage’? Laat het Radio A-FM en Altena TV weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

e-max.it: your social media marketing partner