Woudrichem

Touren op de Scooter

Paling roken in AndelBinnenkort start Henk Metz aan de Wilhelminasluis in Andel de workshop paling roken. Altenaweb.nl nam alvast een kijkje voor u.

Henk, een geboren Woerkummer, met veel plezier wonende aan de Wilhelminasluis in Andel, leerde de kneepjes van het paling roken van zijn vader. Tijdens de workshop doet u het gehele proces actief mee. Van het zouten van de paling, houtjes hakken, de rookton aanmaken, eigenlijk alles tot het opeten toe.

Eén van de 4 rooktonnen staat al klaar en zorgt al bij aankomst voor een gezellige, gemoedelijke sfeer. Samen met de sterke Woerkumse verhalen waarvan "de ene helft waarschijnlijk niet klopt en de andere helft ook maar half waar is", staat deze workshop garant voor een middag gezelligheid. U waant zich even terug in het verleden.

Op deze zonnige zaterdagmiddag laat Henk zien hoe het ambachtelijk roken in zijn werk gaat. Tussen de "waar gebeurde Woerkumse verhalen" door leren we "bijna" alles wat een palingroker moet weten. Of alle geheimen van een echte palingroker worden onthuld blijft nog even de vraag maar het is voor mij als niet-palingroker al goed te weten hoeveel zout er gebruikt moet worden en wat de meest geschikte houtsoorten zijn om te gebruiken tijdens het roken.

Wellicht dat deze informatie nog van pas komt als ik deze zomer eens mocht besluiten om 's niet te barbequen maar eens gek te doen en paling te roken. Je weet maar nooit.

Nu willen we niet alle geheimen prijsgeven maar deze workshop is een absolute aanrader voor een bedrijfsuitje, een familiereunie, eigenlijk voor iedere gelegenheid.

 

U kunt hier meer lezen en een aantal foto's bekijken.

 

e-max.it: your social media marketing partner