Woudrichem

Touren op de Scooter

Op zondag 23 augustus staat Slot Loevestein in het teken van kinderboeken. Kom je ook? Misschien kom je je favoriete kinderboekenschrijver tegen. Of doe je mee met een workshop verhalen schrijven of striptekenen? Er is van alles te beleven! Je kan meedoen met de Boekiewoekiedans, luisteren naar spannende verhalen en genieten van de voorstelling ‘Igor leest zich vrij’. Schrijf de datum 23 augustus dus in je agenda en kom langs!

 

Ontmoet kinderboekschrijvers Arend van Dam en Lizzy van Pelt

Lizzy van Pelt is schrijver, illustrator en dichter. Ze schreef onder andere het moppenboek ‘Twee kilo vliegen’ en de serie ‘Manege Olivijn’. Op Slot Boekenstein kun je met haar de Quizz van Lizz spelen. Arend van Dam leest voor uit zijn boek ‘Lang geleden’ en komt signeren. Zijn eerste boek schreef hij pas toen hij op z’n achtentwintigste vader werd. Sindsdien heeft hij de smaak te pakken en heeft hij het schrijven zijn beroep gemaakt.

 

Theatervoorstelling ‘Igor leest zich vrij’

Slot Boekenstein op Loevestein Igor Krulsnor is de bekendste goochelaar van Verweggistan en gaat, na een aantal jaren toeren door Nederland, terug naar zijn vaderland. Daar, in Verweggistan, vertelt hij zijn familie en vrienden over Nederland. Zijn landgenoten begrijpen echter niets van zijn verhalen. Een soort winkel waar je boeken mag lenen? Een lamp langs de weg die aangeeft of je mag rijden of niet? De verhalen van Igor worden niet geloofd. Igor voelt zich eenzaam.

Opeens ontdekt Igor dat iemand in zijn tas een paar kinderboeken heeft gestopt! Het zijn kinderzwerfboeken; boeken die kinderen laten zwerven zodat andere kinderen deze ook kunnen lezen. Igor legt de boeken in het clubhuis neer, waar alle inwoners van Verweggistan ’s avonds spelletjes doen. Al snel blijkt dat steeds meer landgenoten nieuwsgierig raken naar zaken als bibliotheken, schaatsen, rookworsten en nog meer van dat soort Hollandse dingen. Igor kruipt uit zijn dal en kan weer blij goochelen.

 

Wat is er wanneer te doen?

 • 13.00 en 16.00 uur: Voorlezen en signeren Arend van Dam
 • 13.00 en 16.00 uur: Quizz van Lizz
 • Tussen 11.00 en 17.00 uur: Verhaal Hugo4Kids en verhaal bouwgeschiedenis: elk half uur een verhaal
 • 11.30, 13.00 en 14.30 uur: Workshop striptekenen
 • 11.30, 13.00 en 14.30 uur: Workshop verhalen schrijven
 • 11.30, 13.00 en 14.30 uur: Workshop schrijven met een ganzenveer
 • 11.30 en 14.00 uur: Theatervoorstelling Igor leest zich vrij
 • 12.30 en 15.00 uur: Boekiewoekiedans
 • Doorlopend met afsluiting om 16.45 uur op de Voorburcht: Muziek van troubadour Lucas Florent
 • Doorlopend: Letterspeurtocht
 • Doorlopend: Kraampjes van Kinderzwerfboek, de regionale bibliotheek en Leesletters

 

Voor de workshops kunt u zich ter plaatse aanmelden. De overige activiteiten zijn zonder reservering bij te wonen!

 

Bron: www.slotloevestein.nl

 

e-max.it: your social media marketing partner