Woudrichem

Touren op de Scooter

Slot LoeveteinIn juli en augustus is Loevestein elke dag geopend en is er van alles te doen! Neem een kijkje bij de boekenkist in het kasteel, maak je eigen wapenschild, ga mee terug naar de Middeleeuwen met de Meyden van Loevestein of kom gewoon genieten op het mooiste terras van Nederland.

Kist vol verhalen (t/m 30 augustus: dagelijks)
Slot Loevestein is natuurlijk bekend van de boekenkist van Hugo de Groot. Dat verhaal vertellen we vaak en graag. Maar Loevestein is nog veel meer! In de zomervakantie gaat de kist vol verhalen dagelijks open. Wat is een Waterlinie? Hoe lang bestaat die al? En wie schreef er over Oorlog & Vrede? Deze vragen en nog veel meer zijn te vinden in kleine boekenkisten in het kasteel. Dagelijks worden de kistjes geopend en vertellen gidsen hoe het precies zit. Uw eigen vraag stellen, dat kan natuurlijk ook. Open een kistje en laat u verrassen!

Workshop mini wapenschild maken (17, 24 juli)
Maak een wapenschild van gips en beschilder de drie hoornen in je favoriete kleur. Natuurlijk krijg je te horen waarom dit het wapenschild van Slot Loevestein is. Deelname €2,50 bij een entreekaartje (tijden: 13.00, 14.00 en 15.00 uur), max. 8 kinderen per keer.

Orde der Noorderwind (19 - 23 juli en 15 en 16 augustus)
De Orde der Noorderwind, het stuntteam bekend van o.a. de film Michiel de Ruyter, traint deze zomer op Slot Loevestein. Van 19 tot en met 23 juli zullen verschillende vechtscènes worden geoefend. Wil je Noorderwind aan het werk zien? Dat kan: in deze week geven ze elke dag rond 16.00 uur een presentatie. Op 15 en 16 augustus organiseert de Orde der Noorderwind een kiddy-battle waarbij kinderen tussen 5 en 12 jaar een korte les krijgen in zwaardvechten en ridderlijk gedrag. Hierna strijden ze op vriendschappelijke basis tegen elkaar.

Boogschieten (25 juli en 8, 9 augustus)
De Kasteelschutters laten tijdens openingstijden hun kunsten zien in de vesting. Leer ook zelf boogschieten, bijvoorbeeld met de middeleeuwse kruisboog! Leuk voor alle leeftijden.

Muziek in de vesting (26 juli en 29, 30 augustus)Drie gezellige (mid)dagen vol muziek! Op zondagmiddag 26 juli kunt u genieten van een terrasconcert van het Bredase Rosenburg, op 29 augustus vindt de Korendag Altena plaats en op 30 augustus treedt het Zalmvisserskoor op.

Oudhollandse spellen (29 juli en 5, 12, 19, 26 augustus)
Op de Voorburcht kun je steltlopen, hoepelen, koekhappen, spijkerpoepen, zaklopen en nog veel meer. Ook leuk voor opa’s en opa’s!

Zomeravond BBQ (31 juli en 14 augustus) Deze zomer gaat de BBQ op Slot Loevestein aan. Op vrijdag 31 juli of vrijdag 14 augustus ontvangen wij u graag om 17.00 uur voor de culinaire BBQ voor jong en oud! De hamburgers worden gemaakt van de Rode Geuzen die rond Slot Loevestein grazen. Natuurlijk zullen er ook verschillende soorten vis gegrild worden, een speklap, kipsaté of een heerlijke braadworst. Lekkere salades, vers fruit, verschillende soorten brood en diverse sauzen maken de BBQ deze avond helemaal compleet. Kijk op www.slotloevestein.nl voor meer info & reserveren.

Workshop buideltjes maken (31 juli en 7, 14 augustus)
Tijdens een leuke workshop kunnen kinderen hun eigen buideltje maken om daarin dierbare herinneringen te bewaren. Deze workshop vindt plaats in het kasteel en kost €2,50 bij een entreekaartje (tijden: 13.00, 14.00 en 15.00 uur), max. 8 kinderen per keer.

Roofvogeldemonstratie (1 augustus)
Welkom in de wonderbaarlijke wereld van de roofvogels. Tijdens twee spectaculaire demonstraties (om 13.30 en 15.30 uur) in de vesting kunnen bezoekers dit zelf meemaken! De Falkland caracara zal zijn kunsten vertonen, een valk wordt een loer gedraaid, de Amerikaanse zeearend zal het luchtruim kiezen en enkele vogels landen zelfs bij het publiek op de handschoen (of op het hoofd). Wie durft?!

Middeleeuws kampement met de Meyden van Loevestein (8, 9 augustus)
Een heel weekend lang leuke activiteiten voor kinderen. Op speelse wijze maken kinderen kennis met middeleeuwse gebruiken en gewoonten: ambachten, dansen, koken en spelletjes spelen. Om naar te kijken of om zelf mee te doen!

Workshop maak je eigen fuseliershoed (21, 28 augustus)
Al knutselend maak je – onder begeleiding – je eigen fuseliershoed. Deelname €2,50 bij een entreekaartje (tijden: 13.00, 14.00 en 15.00 uur), max. 8 kinderen per keer.

Slot Boekenstein op Loevestein Slot Boekenstein (23 augustus)
Tijdens deze eerste editie van Slot Boekenstein worden de meest uiteenlopende activiteiten georganiseerd. Denk aan workshops verhalen schrijven of striptekenen, meedoen met de Boekiewoekiedans, luisteren naar spannende verhalen en genieten van de voorstelling ‘Igor leest zich vrij’. Verder is een aantal schrijvers aanwezig, kunnen kinderen een speciale letterspeurtocht volgen en staan er gezellige kraampjes.

Workshop maliënkolder maken (diverse data in juli en augustus)
Met de ringetjes waar vroeger een maliënkolder werd gemaakt, kunnen bezoekers op diverse dagen een stoere armband maken en mee naar huis nemen. Leuk voor kinderen en volwassenen. De workshop is doorlopend tussen 13.00 – 16.00 uur en kost € 5,- per persoon. Kijk voor de precieze data op www.slotloevestein.nl.

 

e-max.it: your social media marketing partner