Woudrichem

Touren op de Scooter

Streekdagen 2015Tijdens de streekdagen in Almkerk op 4 & 5 september 2015 is er weer volop vertier voor iedereen.

De Streekdagen worden georganiseerd door Stichting Landbouwfestiviteiten Land van Heusden en Altena. Met een vol programma, waaronder truckpulling, tractorpulling, historische motoren en tractoren en de braderie pakt de organisatie weer grandioos uit.

 

Truck- & Tractorpulling.

Truckpulling wordt beoefend met behulp van een sleepwagen, een soort oplegger die van voren niet op wielen, maar op een slee rust. Vol belast weegt deze zo’n 25 ton. Het is voor de deelnemers de kunst om met hun voertuig zoveel mogelijk kracht (en eventueel snelheid) te ontwikkelen, zodat zij de sleepwagen over een 100 meterlijn trekken.

In Nederland heeft tractorpulling zich vanaf 1978 ontwikkeld tot een uniek, spectaculair evenement. stand gekomen via weekblad “De Boerderij”, dat maakt dat tractorpulling al die jaren een forse ontwikkeling heeft meegemaakt, die in Europa uniek is.

Streekdagen 2015Naast al dit geweld zullen er ook oldtimers te bewonderen zijn. Op de streekdagen zal o.a. door HMT (Historische Motoren en Tractorenvereniging) en particulieren een Oldtimershow worden gehouden. Tevens wordt er door de streekdagen jaarlijks een trekkertrek wedstrijd georganiseerd speciaal voor oldtimers.

 

Dieren

Tijdens de Streekdagen zijn er tal van activiteiten met bijzondere dieren. Er zijn op het hoofdterrein diverse shows en er is een speciaal terrein voor paarden.

  • Dock Diving o.l.v. Arie Konings
  • Kinderboerderij met knuffelweide: vrij toegankelijk voor publiek.
  • Bike trial door Patrick Smit: demonstraties en workshops
  • Geitenkeuring
  • Schapenkeuring
  • Bellatorem Alpaca’s
  • Tentoonstelling Kleinvee en vogels
  • Tentoonstelling Uilen

Daarnaast zullen op het paardenterrein de gehele dag volop in activiteiten zijn.

De kinderen kunnen zich o.a. vermaken op de kinderboederij, met knutselen, de kindertraptrekrace, mountainbike, schminken, knutselen, en nog veel meer. Ook zal tijdens het weekend de vertrouwde braderie niet ontbreken.

Op vrijdagavond gaat het dak er af met de Dussense zanger, Bart van der Stelt.

Het volledige programma van de Almkerkse streekdagen is te vinden op www.streekdagen.nl

Bron en foto's: www.streekdagen.nl

 

e-max.it: your social media marketing partner