Woudrichem

Touren op de Scooter

Woerkumse visboer Jan Vink gaat met pensioen De Woerkumse visboer Jan Vink stopt ermee. Wie kent hem, zijn heerlijke vis en vrouw Cora niet? Woudrichem weet niet beter of de vis kocht je bij Jan. Getrouw met een advertentie op de Bolwerkkoerier, zijn vaste standplaatsen op d'n Bol of Oudendijk, gezinszakje Kibbeling altijd in de aanbieding met gratis saus. De geruchten worden sterker, Jan is echt gestopt en gaat van zijn pensioen genieten.

De jonge generatie neemt het over en zal u blijven voorzien van vers gebakken vis, de Hollandse Nieuwe, gerookte paling en alle andere lekkernijen uit de wateren. Of de smaak het zelfde blijft? Dat zal u moeten ondervinden.

Jan Vink wist meerdere prijzen in de wacht te slepen op diverse kampioenschappen. Zo werd hij meerdere malen de "beste palingroker van Nederland" en won 3 maal het Woerkums kampioenschap vis bakken. Op diverse markten in de regio was hij een vast gezicht.

Zeventien jaar bevoer hij de omliggende rivieren en ving er o.a. snoek, snoekbaars en paling. “Een goeie tijd.” Verlangend kijkt hij naar de wegvarende vissersboot. ,,Ja, het water blijft trekken! Er zijn hier nog twee beroepsvissers en twee semiberoeps.” De twee zalmen in het stadswapen, vertellen van de tijd, dat er meer vissers huiswaarts keerden met rijke vangst. Zo verhaalde Jan eerder aan de redactie van de Hollandse Waterlinie.

Bron + foto: regiowoudrichem.nl | oudehollandsewaterlinie.nl

 

e-max.it: your social media marketing partner