Woudrichem

Touren op de Scooter

Mijn Mooi Brabant | verlengde LiniepadIn de week van 31 augustus start de aanleg van het verlengde Liniepad in de vesting van Woudrichem. Een beetje overlast voor de wandelaars is niet te voorkomen, maar na maximaal 3 weken is het laatste deel van het verlengde Liniepad klaar. Hiermee is het tweede van de drie onderdelen van het project Woudrichem – Mijn Mooi Brabant, waar de provincie subsidie voor verleent, gerealiseerd.

Het verlengde Liniepad loopt van het einde van de Rijkswal bij de Maaspunt tot en met de trap vanaf het Janus Baksbastion naar het voetveer. Het pad krijgt een eenvoudige verharding en het pad naar de trap wordt voorzien van nieuwe stenen. Ook wordt er op het Janus Baksbastion een bord geplaatst met informatie over Woudrichem en de toeristische bezienswaardigheden in de omgeving.

Na het aanleggen van dit laatste deel van het Liniepad kunnen wandelaars straks een route lopen van Fort Bakkerskil via Fort Altena, de molens, Landgoed Kraaiveld, de Merwededijk naar de vesting van Woudrichem om vanaf daar via het verlengde Liniepad met het voetveer Slot Loevestein te bereiken.

Mijn Mooi Brabant is een programma van de provincie Noord-Brabant waarbij subsidie wordt verleend aan projecten waar de provincie mooier van wordt. Het Woudrichemse project bestaat uit drie onderdelen. Naast het verlengde Liniepad behoren een nieuw onderkomen voor de Watersportvereniging Woudrichem en het opknappen van de ruimte bij Stichting Boven ’t Gat en haar pont tot het project. De watersportvereniging is al gestart met de nieuwbouw. Het pand zal aan het einde van het jaar worden opgeleverd. Bij Stichting Boven ’t Gat is het werk al uitgevoerd.

Het project Woudrichem Mijn Mooi Brabant kon alleen worden gerealiseerd door een intensieve samenwerking van de gezamenlijke partijen (gemeente Woudrichem, Watersportvereniging Woudrichem (WSV), Stichting Boven ’t Gat en provincie Noord-Brabant). Het project is ondersteund met inzet vanuit het Biesboschstreeknetwerk.

Op maandag 5 oktober komt de heer Van Merrienboer, gedeputeerde Ruimte en Financiën van de provincie Noord-Brabant, bekijken hoe dit alles eruit ziet. Hij zal het verlengde Liniepad openen en een kijkje nemen bij de andere onderdelen van dit project.

bron: woudrichem.nl

 

e-max.it: your social media marketing partner