Woudrichem

Touren op de Scooter

Mijn Mooi Brabant | verlengde LiniepadDe zware buien die in de nacht van 30 op 31 augustus in ons gebied zijn gevallen, hebben ook in Woudrichem de nodige overlast veroorzaakt. Alle riolen en sloten staan tot de rand toe vol met water. Het duurt waarschijnlijk nog 24 uur voordat de sloten weer een enigszins acceptabel peil hebben. Brandweer, gemeente en Waterschap Rivierenland werken momenteel samen om het overtollige water af te voeren. Door de enorme hoeveelheid duurt dat nog wel even. Helaas worden er maandagmiddag 31 augustus weer zware buien verwacht. Door de overvolle sloten en riolen, kan het water snel weer op straten en fietspaden stromen.

Het Waterschap Rivierenland heeft op zijn website een liveblog geopend waar u de laatste ontwikkelingen over de situatie kunt volgen. U vindt hier ook antwoord op veelgestelde vragen. Er is een speciaal telefoonteam bij Waterschap Rivierenland ingeschakeld en bereikbaar onder 0344-649999.

U kunt ook contact opnemen met de gemeente via (0183) 308100.

Heeft u natte spullen die u vanwege waterschade niet meer kunt gebruiken? U kunt deze spullen tot en met vrijdag 4 september gratis wegbrengen naar het milieustation in Giessen. De openingstijden zijn maandag, woensdag en vrijdag van 13 tot 16 uur.

De gemeente Woudrichem heeft zand en zakken beschikbaar op de gemeentewerf (Handelstraat 7, bedrijventerrein De Rietdijk te Giessen). De werf is hiervoor op maandag 31 augustus speciaal opengesteld tot 20.00 uur. U kunt ter plaatse met hulp van de medewerkers van de gemeente de zandzakken vullen en meenemen om uw huis te beschermen tegen het water. Er geldt een maximum van 10 zakken per huishouden. Op=op.

Het Waterschap Rivierenland heeft op haar website een liveblog geopend waar u de laatste ontwikkelingen over de situatie kunt volgen. U vindt hier ook antwoord op veelgestelde vragen. Ook is er een speciaal telefoonteam bij Waterschap Rivierenland ingeschakeld en bereikbaar onder 0344-649999.

Voor Aalburg: Maandag 31 augustus tot 17.00 uur gratis zandzakken af te halen bij gemeentewerken, Bagijnhof 60 te Veen (afspraak niet nodig, beheerder is aanwezig)

Voor Werkendam: Omdat er nieuwe buien verwacht worden stelt de gemeente zandzakken beschikbaar. Tussen 16.00 en 20.00 uur kunt u zandzakken ophalen bij:

  • Werkendam: parkeerplaats Albert Heijn
  • Nieuwendijk: Hoek Prinses Irenelaan
  • Hank: In 't Rietwerf
  • Sleeuwijk: Transvaal en Vijfmorgen
  • Dussen: Munsterkerk

Neem zelf een schep mee. Maximaal 10 zakken per huishouden.

e-max.it: your social media marketing partner