Woudrichem

Touren op de Scooter

Riddertournooi Slot LoevesteinOp 24 en 25 oktober gaan ridders de strijd aan in een spectaculair steekspel te paard. De middeleeuwen zijn een weekend lang terug op Slot Loevestein! Het riddertoernooi is het hoogtepunt op beide dagen. Ook kun je de voorbereidingen in het kampement volgen. En verder: muziek, verhalen, goochelen, boogschieten en een middeleeuwse taveerne.

Verschillende ridders gaan de strijd met elkaar aan en proberen in een spectaculair steekspel hun lans op de tegenstander te breken, in de hoop de hand van de jonkvrouw te winnen. Kies je favoriete ridder en moedig hem zo hard mogelijk aan! Kijk mee naar de voorbereidingen, demonstraties of doe zelf mee in een workshop. Het middeleeuwse riddertoernooi op Slot Loevestein is een weekend vol activiteiten voor jong en oud!

 

Programma Riddertoernooi

  • 11:00 uur - Welkom
  • 11:30 uur - Demo boogschieten
  • 12:00 uur - De ridders Skills at Arms (wapenvaardigheidsproeven)
  • 13:00 uur - Valkenier geeft demonstratie
  • 13:30 uur - Zwaardvechtles in de ridderschool
  • 14:00 uur - Demo boogschieten (toernooiveld)
  • 15:00 uur - Valkenier geeft demonstratie
  • 16:00 uur - Het toernooi !

Bekijk het volledige, uitgebreide programma hier!

Openingstijden
24 en 25 oktober 2015 11:00 – 17:00 uur

Toegangsprijzen
Volwassenen €12,50 Kinderen 4-18 jaar €8,50 Kinderen 0-3 jaar Museumkaart gratis

Toegangsprijzen zijn inclusief toegang tot het festivalterrein en een bezoek aan het kasteel. Voorkom wachten bij de kassa en bestel hier vast tickets online.


Bereikbaarheid en parkeren
Slot Loevestein beschikt over eigen parkeerplaats. U kunt er gratis parkeren. Vanaf de parkeerplaats is het ongeveer tien minuten lopen naar de vesting. Bij grote drukte kan het zijn dat het parkeerterrein vol is. We adviseren u daarom om zoveel mogelijk gebruik te maken van vervoer over het water: via het voetveer Woudrichem of met Riveer via Gorinchem. Via onze website kunt u vooraf combi-tickets bestellen. U hoeft dan ook niet te wachten bij de kassa, maar kunt gelijk de vesting in.

Foto: Marcel Köppen Fotografie

e-max.it: your social media marketing partner