Woudrichem

Touren op de Scooter

Just for You Dit jaar is 'Just for You - Piano & More (het muzikaal duo Leo en Angelique Gerritse) een nieuwe weg ingeslagen. Voortaan gaat het duo samen de wijde wereld in om u te laten genieten van de prachtige muziek die zij maken. Tijd om eens nader kennis te maken met beide inwoners van Woudrichem.

In 1965 werd Leo geboren in Gorinchem. Het kon niet anders dan dat de baby van pa en ma Gerritse met muziek op zou groeien. Pa was al muzikaal en heeft zelfs zijn diensttijd bij de muziek doorgebracht; en Leo kreeg zijn eerste mondharmonica toen hij nog op het 'potje' zat. Zijn eerste orgellessen kreeg hij op 9-jarige leeftijd. Sindsdien ademt, eet, slaapt, drinkt en werkt hij met muziek. "Ik leef voor de muziek", zegt Leo in de gezellige huiskamer van de 2 rasmuzikanten. Zijn vrouw, Angelique, kan dat alleen maar beamen. "Zonder muziek worden we onrustig. Een vakantie van 2 weken kan nog wel, maar dan moeten we weer gauw naar huis, naar de studio".

Just for You De naam 'Just for You' is zo'n 20 jaar geleden ontstaan als een 'geintje'. Aanvankelijk als band in diverse bezettingen. Na diverse samenstellingen is Just for You sinds 2001 zich gaan specialiseren in het zogenaamde easy listening / feel good repertoire. En dit jaar hebben Leo & Angélique besloten om uit te gaan breiden met nieuw repertoire en diverse instrumenten. "Zodoende hebben we onze naam 'Just for You' aangevuld met de slogan 'Piano & More'", vertelt Angélique. "Het is lastig om in de muziekwereld je 'draai' te vinden", vervolgt Angelique, "en zeker met het product wat wij te bieden hebben, maar ik weet zeker dat het gaat lukken".

Na diverse opleidingen aan o.a. het Rotterdams Conservatorium (tegenwoordig Codarts) is Leo uitgegroeid tot een volwaardig muzikant. Zonder enige schroom wordt er verteld dat Leo meer in zijn mars heeft dan men denkt. Namen als Jan Vayne en Cor Bakker vallen tijdens dit interview. "Er zijn veel goede musici in Nederland", vertelt Leo, "maar ik ken er geen één die naast hun hoofdinstrument zoveel neven-instrumenten speelt".

Angelique kwam 6 jaar geleden in het leven van Leo. Hij was muzikaal begeleider bij diverse koren en theatergezelschappen waaronder o.a. het Teerkamerkoor uit Woudrichem en Popkoor 0183 (waar Angélique zong) uit Gorinchem. Angélique zingt ook haar hele leven al, "Vroeger met mijn oma, liedjes van o.a. Wim Sonneveld meezingen en later via vele talentenjachten en bijv. Ridols in Gorinchem".

Just for You Samen vormen zij nu 'Just for You - Piano & More', een muzikaal echtpaar wat o.a. bij bedrijven, bedrijfs- en/of winkelopeningen en bijeenkomsten een 'muzikaal behang' kan vormen. Maar ook bij recepties, tijdens diners, huwelijksceremonies etc. zorgt 'Just for You - Piano & More' voor de perfecte sfeer. Nooit spelen wij 'te hard' of 'te zachtjes'. Angélique neemt met haar, wat heel vaak gezegd wordt, 'engelen-stem', de lead zang voor haar rekening. Leo vult haar regelmatig aan met een tweede stem. Naast zang begeleidt hij o.a. op piano. Tevens speelt Leo ook nog eens op sax (zowel sopraan als alt), EWI, mondharmonica, gitaar, ukelele, accordeon, toetsen en drums.

Alhoewel er nooit een drumstel bij de optredens van Just for You - Piano & More gebruikt wordt, zijn de drumpartijen tijdens de begeleiding wel door Leo zelf live ingespeeld in de studio.

Sinds kort is Just for You - Piano & More aangesloten bij een artiesten- en evenementenbureau, maar u kunt ook via de website van Just for You meer informatie krijgen over de mogelijkheden. Voor de feestperiode (zowel kerstbijeenkomsten, kerstmarkten en/of nieuwjaarsbijeenkomsten) kan 'Just for You - Piano & More' een perfecte muzikale aanvulling zijn op uw evenement.

Meer info? Klik hier

Bron: regiowoudrichem.nl
Foto's: Elgemuziek.nl

 

e-max.it: your social media marketing partner