Woudrichem

Touren op de Scooter

dokter tinus seizoen 4Met een pagina-grote advertentie heeft dokter Tinus de inwoners van Woudrichem bedankt voor hun medewerking aan de opnames. Uit diezelfde advertentie blijkt dat in maart 2016 gestart wordt met de opnames voor de 4e serie die in het najaar van 2016 zal worden uitgezonden.

De serie is een Nederlandse bewerking van het Britse Doc Martin en gaat over een plattelandsdokter in het dorpje Wourkem. Dokter Tinus, je weet het vast nog wel... de vaatchirurg uit Amsterdam die na een fout tijdens een operatie een bloedfobie ontwikkelt en zijn loopbaan voortzet als huisarts in het dorp Wourkem. Zijn carrière als huisarts begint wat stroef want Wourkem blijkt een hechte gemeenschap te zijn waar buitenstaanders moeilijk geaccepteerd worden.

 

Margreet BlankenAls de baby van Lisa en Dokter Tinus geboren wordt krijgt tante Jannie een ongeluk en overlijdt. Op de begrafenis verschijnt "tante Martha" (Margreet Blanken), de zus van Jannie. Zij erft de boerderij van Jannie en besluit daar haar intrek in te nemen.

 

De Cast

Dokter Tinus | CastDokter Martinus Elsenbosch (Thom Hoffman) Dokter Martinus Elsenbosch, een zeer succesvol vasculair specialist, vertrekt om persoonlijke redenen uit Amsterdam en wordt huisarts in het plattelandsdorpje Wourkem. Dokter Martin is een streng –eigenlijk wiskundig exact- denker, op het autistische af, die geen enkele houding accepteert die niet strookt met zijn onverbiddelijke eisen aan de logica. Met die houding botst hij al vrij snel met de plaatselijke bevolking. Op de daden en het gedrag van Dokter Martin valt eigenlijk niets af te dingen, maar zijn empatisch vermogen, dan wel inlevingsvermogen laten zeer te wensen over.

 

Dokter Tinus | CastLisa de Graaf (Jennifer Hoffman) Lisa de Graaf geeft les aan de plaatselijke basisschool van Wourkem. Lisa is een warme en ambitieuze vrouw met het hart op de juiste plaats. Ze houdt van het plaatsje Wourkem en haar bewoners, maar voelt zich tegelijkertijd ook aangetrokken tot Dokter Martinus Elsenbosch.

 

Dokter Tinus | CastTante Jannie (Kitty Courbois) is Martinus zijn connectie met Wourkem. Hij ging als kleine jongen vaak uit logeren op de boerderij van zijn tante. Nu staat ze Martinus bij met raad en daad en waar mogelijk probeert Martinus voor haar hetzelfde te doen.

 

Dokter Tinus | CastKen (Tygo Gernandt) is de dorpsagent van Wourkem die plichtsgetrouw de wet handhaaft in het kleine dorp. Hij kampt met een groot minderwaardigheidsgevoel en twijfelt aan zijn potentie. Desalniettemin is hij een rots in de branding voor de dorpelingen en zo nu en dan ook voor Dokter Martinus.

 

Dokter Tinus | CastKim Franken (Juliette van Ardenne) is de brutale en onbeholpen doktersassistente van Dokter Martinus. Zij lijkt bij de nieuwe praktijk te zijn inbegrepen en ook al zou Martinus het willen, hij lijkt niet meer van haar af te kunnen komen. Kim onderhoudt een knipperlichtrelatie met Patrick, maar zet haar zinnen al snel op Gijs.

 

Dokter Tinus | CastBert de Groot (Rik Hoogendoorn) Bert de Groot is de plaatselijke klusser al laat hij het werken meestal over zijn zoon. Hij is eveneens een wandelende encyclopedie van Wourkem en haar bewoners. Bert bedoelt het goed, maar weet met zijn onhandigheid en bemoeizucht Martinus vaak tot wanhoop te drijven.

 

Neem alvast een kijkje achter de schermen bij seizoen 4 of kijk de laatste aflevering van het vorige seizoen nog eens terug zien?

Bron+foto's: www.sbs6.nl

 

e-max.it: your social media marketing partner